De washstill heeft een bijzondere platte bovenkant. Het verhaal gaat dat bij het opmeten van de ruimte men een spant over het hoofd heeft gezien zodat de still niet paste. De manager heeft toen besloten om de bovenkant maar af te zagen en de 'lyne-arm' lager in de neck te laten aansluiten. De spirit-still heeft wel een fraaie ronde bovenkant.
Na een uitstapje naar buiten om de condensors te bekijken komen we bij de spirit-safe. Op het moment dat we staan te kijken stromen de 'feints' uit de still.
De volgende stop is in de filling-hall; een ruimte waar de vaten gevuld en gewogen worden. Hier volgt ook weer de uitleg over de soorten vaten die gebruikt worden (hoofdzakelijk ex-bourbonvaten).
De één na laatste stop is in het warehouse. Een moderne variant met stalen rekken, de traditionele 'dunnage' warehouses krijgen we alleen van de buitenkant te zien.
Als laatste mogen we nog een klein glaasje proeven. De keus is tussen een standaard Old Pulteney 12 jaar een een whiskylikeur die hiervan gemaakt wordt. Wij zijn echter met de motor en kiezen voor een kop thee...
In de shop kopen we nog wel 4 miniflesjes van 0,05l om 's avonds in onze B&B nog eens te proeven.
Al met al een matige toer, goed verzorgt wel maar bied ook niks extra's. Ook heeft OP niet heel erg veel bijzondere distillery-bottlingen; een kleine range van 12, 17 en 40 jaar oud, en de WK### versies voor de retail. Op dit moment werd het visitor center verbouwd, wellicht was dat de reden waarom er zo weinig voorhanden was.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten