maandag 26 september 2022

Schotland diversen

Paar kleine verhaaltjes naar aanleiding van het rondritje in Schotland en de Binnen- en Buiten Hebriden:

We komen langs de Torabhaig-distillery en met het idee om die te bezoeken. Helaas is deze vanwege "omstandigheden" plotseling gesloten. We zien wel veel politie maar ja, wat er precies aan de hand is...? Later blijkt in het dorp even verderop een moord te zijn gepleegd! Midsummer murders, aflevering "death at the distillery"? Triest verhaal en schokkend voor wie er mee te maken hebben, maar verwachten doe je dit toch ook niet.

 

 

Als we bij de veerpont naar Mull een uur moeten wachten denken we er nog aan om naar de nabijgelegen Nc'Nean distillery te rijden. Dat is een klein half uur rijden. In theorie kan het, maar dan wel op haren en snaren over een single track road en hoeveel tijd heb je dan? Toch maar niet gedaan, maar wel in de shop in Lochaline een fles gekocht.


 

 

Op de Buiten Hebriden wordt, zoals op zoveel plaatsen in het noorden, turf gestoken. Mooi om te zien. Zwaar werk, altijd natte grond en dus met je poten in de klei. Traditioneel, dat wel.

 

Uiteindelijk hebben we 6 flessen van 0,7l en 2 van 0.2l gekocht, samen met de (aangebroken) fles Bruichladdich Peat hebben ruim 5 liter sterke drank aan boord. Bij de ferry in Hull bedenken we dat Schotland/ UK sinds de Brexit geen onderdeel meer is van de EU. 

Hoeveel sterke drank mag je eigenlijk meenemen de EU in? 

Eeehh, 1 liter! 

Oeps!

😃




Geen opmerkingen:

Een reactie posten