dinsdag 9 oktober 2012

Somewhere in Scotland...


De dag na de tour bij Aberlour rijden we door naar het noorden via kleine en grotere wegen. Wanneer we het dorp Brora binnenrijden houdt het op met zachtjes regenen (...) en aangezien het ongeveer lunchtijd is duiken we de pub in. De lokale gelegenheid heet ‘the Sutherland Inn’. Soep hebben ze niet en jacked potato ook al niet, gelukkig kunnen we nog wel thee en een sandwich krijgen.
The Sutherland Inn, Brora.
Terwijl we daar op wachten kijken we eens rond in de kroeg, overal langs de wanden vitrinekasten gevuld met whiskyflessen. Een en ander eens nader bestudeerd wordt ik toch wel wat stiller: ik zie o.a. een rijtje Brora’s van meer dan 30 jaar oud, een Glengoyne van 40 jaar oud, een paar Highland Parks uit de jaren ’60, een 70 jaar oude Mortlach, Rosebanks, Port Ellens, noem maar op. Voorzichtige inschatting is dat hier voor een milletje of 15-20 in de kast staat!

Mooi rijtje Brora's.

Een 40 jaar oude Glengoyne.

Een Highland Park uit 1964.

Een 70 (!) jaar oude Mortlach.
Een 45 jaar oude Dalmore.


Na de lunch rijden we even langs de Clynelish distilleerderij en de Brora warehouses er tegenover. De actieve distilleerderij is een nieuwerwets gebouw en weinig fotogeniek, de warehouses aan de andere kant van de weg zien er in de regen maar mistroostig uit.

Brora en Clynelish warehouses.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten